Gå til Startside Gå til Ledige jobsLedige jobs Gå til ØkonomiØkonomi Gå til ÖvertorneåÖvertorneå

Ekonom till Övertorneå kommun

Är du analytisk, strukturerad och gillar att ta ett stort eget ansvar? Då kanske vi har tjänsten för dig!

Søg jobbet
Övertorneås samhällsservice och geografiska läge ger möjlighet att ägna dig åt sådant du vill, inte sådant du måste. Bara för att nämna några fördelar med vår kommun så har vi en enda rondell på 250 000 hektar och ett enda trafikljus, kollektivtrafiken är nästan gratis och vi utsågs till Sveriges bästa skolkommun 2020 och 2021. Förutsättningarna för att du ska trivas tror vi alltså är väldigt goda!

Nu söker vi en ekonom för ett vikariat till ekonomienheten. Ekonomienheten erbjuder stöd och service till kommunens verksamheter och till politiken inom områdena redovisning, uppföljning, controlling och inköp i syfte att säkra en långsiktigt hållbar ekonomi för kommunen. Ekonomienheten har även en styrande och kvalitetssäkrande roll baserat på lagar, policys och riktlinjer samt utvecklar arbetsmetoder och styrdokument för processerna.

I dina arbetsuppgifter som ekonom kommer det ingå att stötta kommunens verksamheter samt utveckling av enhetens processer internt och till angränsande avdelningar. Du kommer även att medverka i boksluts- och budgetarbete samt ge verksamhetsföreträdare stöd vid budgetering, uppföljnings- och prognosarbete. Löpande bokföring, att göra utredningar och analyser, skriva rapporter samt utveckla resursfördelningsmodeller och ekonomiprocesser och i övrigt förekommande arbete inom ekonomienheten kommer att ingå i tjänsten. Du kommer självständigt att driva projekt för att utveckla våra rutiner, system och processer. Du är internkonsult och ger råd och stöd i ekonomifrågor samt medverkar vid informationstillfällen och utbildningar.

Dette søger vi:

Vi söker dig som har ekonomexamen på högskolenivå, gärna med inriktning redovisning, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du ska helst ha några års arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har arbetat med redovisning och/eller ekonomistyrning gärna i kommunal verksamhet. Du har god IT-vana, vi jobbar med Vismas affärssystem och Stratsys för framställan av våra rapporter.

Dina egenskaper:
• är analytisk, strukturerad och ansvarsfull.
• har en känsla för rutiner, processer och utveckling.
• har en vilja att bidra till enhetens utveckling, en vilja att själv utvecklas och att tillsammans med dina kollegor göra livet lättare för dig och för varandra.
• har god förmåga att förmedla budskap muntligt och skriftligt.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Fackliga företrädare: Vision Kaarina Koski, tfn 070-2618985, e-post: kaarina.koski@overtornea.se

Vi har tobaksfri arbetstid. Vi är förvaltningskommun för finska och meänkieli och det är därför positivt om du kan något av dessa
språk.

Som anställd i offentlig sektor kan tjänsten innebära en placering i säkerhetsklass. Detta innebär att en
säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning kan ske.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av StudentConsulting, vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Veronica Nylund via mail veronica.nylund@studentconsulting.com.

Vi jobbar med löpande urval, sök därför tjänsten redan idag!

Søg jobbet

Fakta om jobbet
Job-ID75675
Antal pladser1 stk.
Publiceret11 apr 2024
Sidste ansøgningsdag-
OmfangFuldtid
OpgavetypeAnsættelse
Varighed6 måneder eller længere
Startdato-
SommerjobsNej
Arbejdstider-
Løn-
Krav om kørekort-
LokalområdeÖvertorneå
FagkategoriØkonomi

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi tillsatt över 20 000 jobb det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.com