Gå til Startside Gå til Ledige jobberLedige jobber Gå til Managment/LedelseManagment/Ledelse Gå til PiteåPiteå

Kommunchef till Piteå kommun

Är du en driven förändringsledare med erfarenhet av övergripande arbete på ledningsnivå? Är du redo att leda förändring och forma en kultur av samarbete och delaktighet i en framstående kommun? Välkommen att söka som kommunchef i Piteå kommun!

Søk på jobben
Piteå, med sina drygt 42 000 invånare, är en kuststad som präglas av närhet till naturen, ett rikt kulturliv och ett näringsliv som består av både stora industrier och småskaliga företag. Vi strävar efter att bli fler invånare och har flera intressanta utvecklingsprojekt på gång både i stadskärnan och på landsbygden. Vi söker en engagerad och erfaren ledare som attraheras av att leda framtidens Piteå – en framtid som ska präglas av utveckling och nytänkande. Piteå kommun har drygt 4000 anställda som varje dag arbetar mot målet att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till.

Rollen som kommunchef innebär att du med en trygg ledarstil och ett tillitsbaserat förhållningssätt, som ger förutsättningar för engagemang och delaktighet, ska leda den kommunala organisationen utifrån politiska beslut. Med din förståelse för de olika verksamheternas komplexitet och förutsättningar bidrar du till den helhetssyn som driver arbetet framåt.

Du skapar goda relationer med allmänheten och näringslivet och kommer delta i nätverksbyggande såväl lokalt, regionalt som nationellt. Du kommer företräda kommunen i många olika sammanhang både externt och internt, vilket ställer krav på din förmåga att beskriva kommunens uppdrag och mål, ingjuta mod och hopp samt skapa förtroende. Arbetet som kommunchef har inriktning på samverkan och samordning av kommunens resurser. Du bygger samarbete mellan förvaltningar, tjänstemän, politiker och de kommunala bolagen i Pikab-koncernen. Som kommunchef har du ett nära samarbete med kommunstyrelsens ordförande och kontinuerliga avstämningar är en naturlig del i uppdraget.

Dette søker vi etter:

Du som söker tjänsten har minst 5 års aktuell erfarenhet från ledande befattningar på hög nivå inom offentlig- och/eller privat organisation. För att framgångsrikt kunna leda organisationen har du tidigare flerårig erfarenhet av förändringsledarskap med goda resultat och erfarenhet av att leda chefer.

Du har en akademisk utbildning som är lämplig för rollen och erfarenhet av ett strategiskt och utvecklingsinriktat ledarskap, eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Meriterande är tidigare arbete i ledande befattning inom offentlig verksamhet med goda kunskaper inom kommunalstyrning och beslutsfattande. Vi ser facklig samverkan som en grundläggande del av vår organisation.

Som person är du engagerad, mål- och resultatinriktad samt van vid att driva kvalitativt förändringsarbete. Det krävs att du är strategisk, analytisk och drivande. I arbetet kommer du att möta många olika människor och finnas i många olika sammanhang vilket ställer krav på en god förmåga att kommunicera. Du har en helhetssyn med förståelse för de olika verksamheternas komplexitet och olika förutsättningar och samverkar med de fackliga organisationerna på ett övergripande plan. Vidare skapar du tillit och leder personal med en tydlig styrning mot uppsatta mål. Personliga egenskaper som anses betydande för rollen är av stor vikt i rekryteringsprocessen.

Tjänsten är säkerhetsklassad och godkänd säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Patric Lundström, Kommunstyrelsens ordförande, telefon 073-514 05 21
Kata Nilsson, Kommunstyrelsens vice ordförande, telefon 076-141 67 90

Rekryteringsprocessen hanteras av StudentConsulting, eventuella frågor om rekryteringsprocessen går direkt via ansvarig rekryterare Veronica Nylund, e-post: veronica.nylund@studentconsulting.com

Välkommen in med din ansökan! Sista ansökningsdag är 2024-05-26.

Søk på jobben

Fakta om jobben
Jobb-ID76107
Antall plasser1 stk.
Publisert6 mai 2024
Siste søknadsfrist-
OmfangHeltid
OppdragstypeRekruttering
VarighetTillsvidare
Startdato-
SommerjobbNei
Arbeidstider-
Lønn-
Førerkortkrav-
StedPiteå
YrkeskategoriManagment/Ledelse

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi tillsatt över 20 000 jobb det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.com