Gå til Startside Gå til Ledige jobberLedige jobber Gå til Kundeservice/ButikkKundeservice/Butikk Gå til StockholmStockholm

Kundtjänstmedarbetare sökes till Bausch & Lomb Nordic AB!

Besitter du tidigare arbetslivserfarenhet inom kundtjänst? Är du en noggrann, ansvarsfull, serviceinriktad och snäll person? Då har vi rätt tjänst för just dig!

Søk på jobben
Bausch + Lomb är en av de största globala leverantörerna av läkemedel och medicinteknik för ögonhälsa. Bausch & Lomb Nordic AB och dess ca 45 anställda säljer och marknadsför bland annat kontaktlinser, läkemedel, instrument och utrustning för ögonkirurgi till återförsäljare och vårdgivare i alla Nordiska länder. Bausch + Lomb är en del av det multinationella läkemedels- och medicinteknikföretaget Bausch Health Companies Inc. med fler affärsområden och över 20 0000 anställda.

I rollen som Kundtjänstmedarbetare blir du del av ett team bestående av sex kollegor. Dina dagliga arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta att ta emot och registrera beställningar från optiker och vårdgivare, hantera reklamationer, ge information till kunder, ta hand om administrativa uppgifter och produktreturer samt vara i daglig kontakt med företagets kunder per telefon och mail. På grund av ett pågående systembyte innefattar även uppgifterna en hel del manuellt arbete bland annat i Excell vilket ställer höga krav på en god förmåga att kunna se siffermönster och avvikelser. Du kommer ha ett nära samarbete med samtliga avdelningar inom bolaget som värderar ett gott samarbete tillsammans mycket högt.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir anställd av oss på StudentConsulting men arbetar hos vår kund Bausch & Lomb med kontor beläget på Södermalm. På grund av rådande situation sker majoritet av ditt arbete i närtid på distans från hemmet. Kontorstider tillämpas. För bästa möjliga uppstart kommer du få en gedigen introduktion av rollen och företaget. För att vara aktuell för rollen krävs det att du är tillgänglig på heltid omgående. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Julia, julia.edholm@studentconsulting.com.

Dette søker vi etter:

För att klara av rollen krävs det att du har tidigare arbetslivserfarenhet inom kundtjänst. Vidare har du goda generella datorkunskaper, och kan arbeta i Excell och Word. Vi ser gärna att du bidrar till energi och positivitet inom teamet och kan agera med en hög effektivitet. Som person trivs du med ordning och reda, är trygg i dig själv och är orädd för att kontakta kunder och kollegor i Norden men även utanför via telefon och mail gällande diverse ärenden. Du brinner för att leverera hög service och har en god arbetsmoral. Rollen kräver att du är flytande i tal och skrift i svenska och engelska, andra nordiska språk därutöver är meriterande.

Låter detta som en tjänst för dig? Sök redan idag, urval hanteras löpande.


Fakta om jobben
Jobb-ID59718
Antall plasser1 stk.
Publisert13 okt 2021
Siste søknadsfrist-
OmfangHeltid
OppdragstypeKonsulentoppdrag
Varighet6 mån eller längre
Startdato-
SommerjobbNei
Arbeidstider-
Lønn-
Førerkortkrav-
YrkeskategoriKundeservice/Butikk

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se