Navigera till Startsida Navigera till Lediga jobbLediga jobb Navigera till AdministrationAdministration Navigera till KøbenhavnKøbenhavn

Administrative medarbejdere til Codan Forsikring

Har du administrativt flair og et godt blik for detaljen? Ville du blive begejstret over at få en fod inden for i forsikringsbranchen eller holder du allerede af branchen? Så søg nu og bliv en del Codan Forsikring!

Sök jobbet
Om jobbet
På vegne af vores kunde, Codan, leder vi lige nu efter en administrativ medarbejder, som trives med indtastningsopgaver. Du vil blive en del af selskabets Back Office-afdeling, hvor du skal arbejde med sagsstyring af policer.

Sammen med et team af kompetente og erfarne kolleger vil du få ansvar for at løfte driften så effektivt som muligt. Dette ved at arbejde i teamets mailbox og håndtere indkommende forespørgsler omhandlende privatkundernes policer. Du vil også håndtere henvendelser fra dine kolleger fra andre afdelinger, som har brug for hjælp til at sende en ny police, eller skal have oplysninger om en kunde.

Vi sørger for at du får en varm velkomst og en god oplæring.

Detta söker vi:

Om dig
Det er vigtigt, at du trives med rutineopgaver og kan arbejde i et miljø med højt arbejdstempo. Til gengæld vil du opleve at få en høj medbestemmelse og mulighed for selv at strukturere dit arbejde.

Du vil blive mødt med en forventning om hurtigt at kunne lære dig arbejdsopgaverne. Det er derfor en fordel, hvis du har:

• erfaring fra forsikringsbranchen og/eller erfaring med administrative opgaver og tasteopgaver
• gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner på dansk og engelsk

Vi leder derudover efter en profil, som har trives med at være i dialog med mange forskellige interessenter og har en nysgerrig og åben tilgang til nye arbejdsopgaver.


Praktisk information

Opstart er snarest muligt og du starter i et 6 måneders vikariat til d. 31/12-2022 med kontrakt hos StudentConsulting. For den rette kandidat er der mulighed for forlængelse eller eventuelt overtagelse af kunden. Der er tale om en fuldtidsstilling, hvor arbejdstiden vil være mandag til fredag i tidsrummet 8-16.

For yderligere spørgsmål kontakt rekrutteringskonsulent, Anne-Maja Kobbelgård, på anne-maja.kobbelgard@studentconsulting.com.

Vi afholder indledende samtaler løbende, så vent ikke for længe. Vi glæder os at modtage dit cv!

Sök jobbet

Fakta om jobbet
Jobb-ID58811
Antal platser3 st
Publicerad28 jul 2022
Sista ansökningsdag-
OmfattningHeltid
UppdragstypKonsultuppdrag
Varaktighet3-6 mån
Startdatummåndag 01 februari
SommarjobbNej
Arbetstider37 t/u inden for almindelig kontoråbningstid
Lön165 DKK/t
Körkortskrav-
YrkeskategoriAdministration

Prisbelønnede StudentConsulting er et af Skandinaviens største og førende rekrutterings- og bemandingsvirksomheder med fokus på unge i starten af deres karriere. Takket være vores omfattende netværk og mangeårige erfaring har vi rekrutteret over 11.000 personer det seneste år. Vi tilbyder interessante og udfordrende stillinger indenfor områder såsom it, teknik, økonomi, administration, HR, markedsføring, kundeservice, salg, industri, produktion og logistik. Find din fremtid på: www.studentconsulting.dk