Navigera till Startsida Navigera till Lediga jobbLediga jobb Navigera till AdministrationAdministration Navigera till KøbenhavnKøbenhavn

Assistent søges til rekrutteringsvirksomhed

Har du mod på at prøve kræfter af med et kontorjob inden du f.eks. skal læse videre eller ud at rejse? Kan du lide at tale med mange forskellige mennesker og er nysgerrig på rekrutteringsområdet? Så læs endelig videre her.

Sök jobbet
Vi søger lige nu en rekrutteringsassistent, som kan hjælpe vores konsulenter med en række administrative og telefoniske opgaver i et vikariat som løber til slut januar 2025. Du behøver ikke at have den store erfaring, så længe interessen er der, og du er god til at arbejde struktureret og organiseret -også når tingene går rigtig stærkt.

Som assistent hos os vil du få ansvaret for en række opgaver, som vil variere fra dag til dag. Du vil primært være tilknyttet vores lager- og logistikafdeling, hvor du vil have et tæt samarbejde med dine kollegaer og afdelingschef. Eksempler på arbejdsopgaver som du skal varetage er:

• Screening af jobansøgninger og CVer
• Håndtering af vores vagttelefon
• Jobinterviews til enklere stillinger
• Skriftlig og telefonisk indhentning af referencer og logning af disse i vores system
• Skemalægning af vores vikarer
• Besvarelse af kandidat- og vikarhenvendelser både skriftligt og telefonisk

Detta söker vi:

Jobbet stiller krav til, at du kan arbejde effektivt og struktureret, da vi ofte arbejder med korte deadlines og en høj detaljegrad. Da jobbet inkluderer både mundtlig og skriftlige kommunikation med både vikarer og kunder, skal du kunne kommunikere på et professionelt niveau på dansk og desuden beherske engelsk på et ”dagligdagsniveau”.

Om stillingen:
Stillingen er et fuldtidsvikariat som løber til 31. januar 2025. Arbejdstiden ligger som udgangspunkt mandag til fredag kl. 9-17, men enkelte dage i ugen vil du have en vagt fra 7-15. Desuden skal du være indstillet på, at der i vores højsæson (Black Friday, december) vil forekomme enkelte weekendvagter og morgenvagter der starter kl. 5. Du må gerne arbejde hjemmefra på de meget tidlige vagter. Pr. august flytter vi til Nordhavn tæt på metrostationen.

Vi søger dig der kan starte hurtigst muligt og som f.eks. har afsluttet en gymnasial uddannelse med gode resultater eller har et sabbatår før du skal læse videre på kandidaten.

Lyder det som en stilling for dig, så skynd dig at sende os dit CV, en ansøgning samt dine eksamenskarakterer. Vi indkalder løbende til samtale. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Rekrutteringskonsulent Monika 33 60 58 22.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Sök jobbet

Fakta om jobbet
Jobb-ID77007
Antal platser1 st
Publicerad2 jul 2024
Sista ansökningsdag-
OmfattningHeltid
UppdragstypKonsultuppdrag
Varaktighet6 mån eller längre
Startdatummåndag 05 augusti
SommarjobbNej
ArbetstiderMan-fredag. Fast skema med varierende vagter fra kl. 7-15 eller 9-17
Lön-
Körkortskrav-
YrkeskategoriAdministration

Prisbelønnede StudentConsulting er et af Skandinaviens største og førende rekrutterings- og bemandingsvirksomheder med fokus på unge i starten af deres karriere. Takket være vores omfattende netværk og mangeårige erfaring har vi besat over 20 000 job det seneste år. Vi tilbyder interessante og udfordrende stillinger indenfor områder såsom it, teknik, økonomi, administration, HR, markedsføring, kundeservice, salg, industri, produktion og logistik. Find din fremtid på: www.studentconsulting.com