Navigera till Startsida Navigera till Lediga jobbLediga jobb Navigera till KundserviceKundservice Navigera till KøbenhavnKøbenhavn

Bring Parcels søger Kundeservicemedarbejdere omgående

Er du løsningsorienteret, trives du med at hjælpe mennesker, og søger du et fuldtidsarbejde med mulighed for på sigt at blive fastansat? Så er jobbet som kundeservicemedarbejder hos Bring Parcels måske noget for dig!

Sök jobbet
For vores kunde, Bring Parcels, søger vi lige nu fleksible medarbejdere til kundesupport-teamet i Parcels-afdelingen.

Hos Bring løser de hverdagslogistikken for små og store virksomheder i hele Norden. De hjælper deres kunder med alt lige fra e-handel til lægemiddeltransporter og håndterer både pakker, bud, post og gods. I parcelsafdelingen bliver der håndteret henvendelser fra kunderne om alt, der drejer sig om forsendelser. Der er travlt på telefonerne, højt tempo og god stemning iblandt kollegaerne.

Som kundeservicemedarbejder hos Bring, vil din primære arbejdsopgave være at skabe gode kundeoplevelser via telefon og på mail. Du vil primært hjælpe B2C, men også B2B kunder, med at besvare deres spørgsmål omkring deres forsendelser. Henvendelserne kan være alt lige fra et simpelt leveringsspørgsmål til en større problematik, der kræver kontakt med forskellige parter, hvorfor henvendelsen ikke altid kan løses i telefonen. Du kan derfor komme vidt omkring i værdikæden, når du kontakter terminaler, underleverandører, chauffører og pakkeshops.

Detta söker vi:

Vi søger dig der har god erfaring med telefonisk kundeservice f.eks. fra et callcenter. Derigennem har du opnået erfaringer, der har rustet dig til at håndtere forskellige kundesegmenter. Yderligere er du en skarp kommunikatør, som kan formulere dig kort, klart og præcist - både på mail og telefon. Som person har du et positivt sind og kan både grine med dine kolleger og arbejde koncentreret og selvstændigt. Derudover søger vi dig, der ikke skal starte studie til efteråret.

Du vil får din hverdag på Bring Parcels' nye kontorer i Greve.

Bring Parcel søger dig, der kan starte i et vikariat snarest. Du vil blive ansat som vikar igennem StudentConsulting, men ansættelsen er med henblik på at på sigt blive fastansat hos Bring.

Der er tale om en fuldtidsstilling, og du vil arbejde i hverdagene mandag til fredag mellem 08.00 og 18.00. Derudover vil du være timelønnet med en løn på 162 kr/timen, som svarer til ca. 26.000 kr./mdr.

Vi indkalder til samtaler løbende, så send os din ansøgning allerede i dag! Vi indsamler også straffeattest og referencer som del af rekrutteringsprocessen.


Fakta om jobbet
Jobb-ID57337
Antal platser3 st
Publicerad26 apr 2021
Sista ansökningsdag-
OmfattningHeltid
UppdragstypKonsultuppdrag
Varaktighet3-6 mån
Startdatummåndag 17 maj
SommarjobbNej
ArbetstiderMan-Fre i tidsrummet 8-18
Lön162,2 kr. timen
Körkortskrav-
YrkeskategoriKundservice

Prisbelønnede StudentConsulting er et af Skandinaviens største og førende rekrutterings- og bemandingsvirksomheder med fokus på unge i starten af deres karriere. Takket være vores omfattende netværk og mangeårige erfaring har vi rekrutteret over 11.000 personer det seneste år. Vi tilbyder interessante og udfordrende stillinger indenfor områder såsom it, teknik, økonomi, administration, HR, markedsføring, kundeservice, salg, industri, produktion og logistik. Find din fremtid på: www.studentconsulting.dk