Navigera till Startsida Navigera till Lediga jobbLediga jobb Navigera till KundserviceKundservice Navigera till KøbenhavnKøbenhavn

Kundeservicemedarbejder søges omgående til Garmin

Har du erfaring med telefonisk kundeservice eller support, og har du lyst til at arbejde for et stærkt brand? Så har vi det rette job til dig.

Sök jobbet
Garmin i Allerød har travlt, og på deres vegne søger vi lige nu en dygtig kundeservicemedarbejder, der kan tiltræde med det samme i et fuldtidsvikariat. Du vil arbejde som Contact Center Associate og hjælpe med at supportere deres passionerede kunder indenfor fitness-segmentet.

Afdelingen består af et stærkt team på 10 dedikerede kollegaer. Din dagligdag vil bestå i at håndtere både chat, kald og e-mail. Løbende vil der være træning i de forskellige produkter og features efter behov. Når du starter hos Garmin gennemgår du et træningsprogram på 3 uger, hvor du bliver lært op i systemer, produkter og måden Garmin kommunikerer på. Det er vigtigt for Garmin, at du føler dig tryg, og er klædt godt på, inden du for alvor selv skal i gang.

Til stillingen søger vi dig, der er vild med kundekontakt og brænder for at give kunden den bedste oplevelse. Din erfaring med at yde suveræn service, har gjort dig til en af de bedste. Garmin Support er kendt i hele Danmark for tilgængelighed, produktviden samt omgangstonen som er hele omdrejningspunktet for kommunikationen med deres kunder. Vi forventer derfor, at du er en dygtig kommunikator, som forstår at samtalestyre på højt plan, bevare roen, når det går stærkt og altid udvise empati for kundens situation.

Skriftligt er du mindst lige så god som mundtligt, og det falder dig naturligt både at tale og skrive engelsk. Du er nysgerrig af natur, ser dig selv som en holdspiller, der først er en succes, når teamet er i mål, og så er det nemt for dig at prioritere og skabe struktur i din hverdag. Du skal også være klar på kontinuerligt at lære nyt, da Garmin lancerer mange nye produkter årligt. Dyrker du sport og er aktiv i din fritid er det et plus, men ikke et krav.

Detta söker vi:

Dine kvalifikationer:
- Stærk teknisk forståelse og interesse
- Minimum 2 års erfaring fra kundeservicefunktion, måske har du erfaring fra tidligere teknisk support
- Har flair for IT og er lærenem systemteknisk
- Detaljeorienteret og vedholdende
- Lyttende og empatisk
- Taler og skriver dansk på højt niveau og kan kommunikere tydeligt på engelsk
- Åben overfor forandringer og nye opgaver
- Har humor og kan få mandag morgen til at virke som fredag eftermiddag

Hvad tilbyder vi?
Ud over at arbejde med fantastiske produkter sammen med nogle rigtig gode kollegaer, har du altid mulighed for at låne 2 produkter, som du kan bruge til dig selv, pensionsordning, helbredsforsikring, 1 sportstime om ugen i arbejdstiden, kantineordning, personalerabat og mange andre gode ting.

Arbejdstider er fra mandag til fredag fra 9-17 og kontoret er placeret i Allerød med adgang til offentlig transport. Du vil blive tilbudt en timeløn på 144,62 kr. Vikariatet løber tom 31.8 med henblik på forlængelse, hvis du er det rette match.

Søg stillingen ved at sende din ansøgning, cv og indtast referencer på denne side.

Vi indhenter straffeattest i rekrutteringsprocessen.

Vi ser frem til at læse din ansøgning.


Fakta om jobbet
Jobb-ID57958
Antal platser1 st
Publicerad7 jun 2021
Sista ansökningsdag-
OmfattningHeltid
UppdragstypKonsultuppdrag
Varaktighet6 mån eller längre
Startdatum-
SommarjobbNej
ArbetstiderMan-Fre
Lön144,62
Körkortskrav-
YrkeskategoriKundservice

Prisbelønnede StudentConsulting er et af Skandinaviens største og førende rekrutterings- og bemandingsvirksomheder med fokus på unge i starten af deres karriere. Takket være vores omfattende netværk og mangeårige erfaring har vi rekrutteret over 11.000 personer det seneste år. Vi tilbyder interessante og udfordrende stillinger indenfor områder såsom it, teknik, økonomi, administration, HR, markedsføring, kundeservice, salg, industri, produktion og logistik. Find din fremtid på: www.studentconsulting.dk