Navigera till Startsida Navigera till Lediga jobbLediga jobb Navigera till KundserviceKundservice Navigera till OsloOslo

Ønsker du en deltidsstilling hos et ledende mediekonsern?

På vegne av vår spennende kunde Schibsted søker vi nå engasjerte og motiverte kundeservicemedarbeidere på deltid.Oppstart er tiltenkt 1.9 og vi behandler søknader fortløpende, så søk allerede idag!

Sök jobbet
Avdelingen Kundeservice er en del av Consumer Business i News Media. Schibsted News Media en selvstendig divisjon som innbefatter all medievirksomheten i Schibsted, herunder merkevarer som VG, Aftonbladet, Aftenposten, Svenska Dagbladet, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og syv lokalaviser. Kundeservice skal nå bygge opp et helt nytt kundesenterteam i Oslo som du kan bli en del av.Teamet skal besvare henvendelser fra abonnenter til Schibsteds norske avismerkevarer og vi ser derfor etter deg som er kundeorientert, pålitelig og brenner for å yte god service.

Schibsted tilbyr:
• Konkurransedyktige betingelser
• Gode faglige utviklingsmuligheter som del av Schibsted-konsernet
• Gode muligheter for videre karriere i selskapet
• Vil være del av et kompetent team med høyt engasjement og aktivitet

Arbeidsoppgaver:
• Håndtere henvendelser fra Schibsteds abonnenter
• Jobbe for at kvalitet i kundehåndtering er høy i forhold til oppsatte mål
• Ta del i produkt og tjenesteutvikling ved å formidle kundeinnsikt
• Jobbe med lojalitetsfremmende aktiviteter


Arbeidstidene vil primært være kveldstid i ukedagene, i tillegg til noen lørdager og søndager. Du vil bli ansatt hos StudentConsulting og utleid til vår kunde i første omgang.

Detta söker vi:

Ønskede krav:
• Fagbrev eller høyskoleutdanning i kontor og administrasjon er ønskelig, men ikke et krav
• Erfaring fra kundeservice er en stor fordel
• Erfaring fra service i abonnementsvirksomhet er en fordel


Som kundekonsulenten hos Schibsted vil du skal håndtere alle typer henvendelser fra Schibsteds abonnenter og jobber for at kvaliteten i kundehåndteringen er høy og i forhold til oppsatte mål. Det er derfor viktig at du er effektiv og har gode kommunikasjonsevner. Det er også fordel om du har en interesse for digitale kommunikasjonsverktøy, samt har god teknisk innsikt.

Høres dette ut som noe for deg? Vi behandler søknader fortløpende, så nøl ikke og søk allerede i dag!

Vi ser frem til å lese din søknad.


Fakta om jobbet
Jobb-ID49514
Antal platser6 st
Publicerad10 jul 2019
Sista ansökningsdag-
OmfattningDeltid/Extra
UppdragstypKonsultuppdrag
VaraktighetTillsvidare
Startdatum-
SommarjobbNej
Arbetstider-
Lön-
Körkortskrav-
OrtOslo
YrkeskategoriKundservice

Schibsted er et internasjonalt mediekonsernt med over 5 000 ansatte, som består av tre hovedavdelinger; News Media, Nordic Market Places og Next. Vi har mediehus i Skandinavia, ledende markedsplasser og digitale tjenester som styrker forbrukerne. Millioner av mennesker samhandler med Schibsted-selskaper hver dag. Schibsted News Media en selvstendig divisjon som innbefatter all medievirksomheten i Schibsted, herunder merkevarer som VG, Aftonbladet, Aftenposten, Svenska Dagbladet, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og syv lokalaviser. De holder folk informert og oppdatert om viktige saker i samfunnet.